Consells per millorar la usabilitat i el disseny web

Consells per a millorar la usabilitat i el disseny web. El primer pas que cal donar per poder millorar la usabilitat i el disseny web és saber que signifiquen aquests.

la usabilitat web és una mesura que es pren per saber la qualitat de l'experiència de l'usuari en un web. Aquesta podem mesurar-la a través d'un estudi entre la web i els que la utilitzen, determinant així l'eficiència i l'efectivitat dels elements que es poden veure a través de les pantalles.

D'altra banda ens trobem amb el disseny web, aquest és una activitat que rau en la implementació, planificació i disseny d'una pàgina web.

Aquests dos conceptes, són importantíssims a l'hora de desenvolupar i millorar l'experiència de l'usuari en el website, així com per guanyar leads o mantenir clients. Un cop coneguts i entesos aquests dos conceptes passem interioritzar els principals consells per millorar la usabilitat i disseny web.

Usabilitat en llocs web

Consells per millorar la usabilitat i disseny web

En la simplicitat està la bellesa

el que s'ha dit, el més simple crida l'atenció, i més ara que estem en una era on el minimalista predomina. A més de que a simple vista és millor per a l'usuari, per a la pàgina també és millor, ja que podem trobar certs avantatges:

  • Com menys elements tinguis, menys hauràs de revisar.
  • A l'hora de la creació d'una web responsive, si és simple millor s'adaptarà a totes les plataformes.
  • Menor temps de càrrega.
  • Gràcies a el punt anterior, també millora el posicionament.

Per tant, no mostris més del que hauries en un disseny web, fes que ells tinguin la informació fonamental, i si volen saber més de tu només han de posar-se en contacte amb tu.

La regla dels tres colors

La nostra imatge de marca és d'un color predominant, un color que apliquem a totes i cadascuna de les nostres campanyes o que simplement volem transmetre.

Aspectes de la usabilitat web

Doncs exactament deu ser així a la nostra web. és simple, el teu color de marca serà el color predominant, després farem servir un color secundari per a l'enteniment de la informació i finalment, utilitzarem un color de contrast per a les trucades a l'acció.

No hi ha més, és fàcil i cal seguir aquesta regla rigorosament.

La "matrioshka" al web

Tots hem tingut o coneixem algú que hagi tingut una matrioshka a casa. Aquestes famoses nines russes que dins d'elles hi ha una altra exactament igual però més petites.

doncs bé, aquí hi ha la similitud amb la nostra web, els elements principals s'han de veure com a principals i superiors a altres elements a primera vista. Cada element ha de transmetre la importància que cada un d'ells té als usuaris. Amb aquest fet no hi haurà cap confusió a l'hora de navegar pel lloc web.

Això ho podem aconseguir a través de les mides de lletra, ja que molts dels "llocs"Més importants recomanen fer la diferenciació dels elements segons la seva grandària.

No deixis que l'usuari es perdi

Millorar el disseny i la usabilitat web

L'estructura de la informació és importantíssima en una pàgina web, és per això que cal tenir-la en compte i saber utilitzar-la de la millor manera possible. Si vols tenir una pàgina web en què l'usuari gaudeixi amb la navegació deus:

  • L'usuari pugui retornar al web principal sense cap problema.
  • tenir, a la suma, 4 nivells de profunditat.
  • Totes les pàgines del web han d'estar interconnectades entre si.
  • Si queda alguna solta, per alguna raó, indicar que és "no index" perquè les pàgines de rastreig la verifiquin com a tal.

Si prens aquests consells per millorar la usabilitat i el disseny web, i els apliques al teu web, tingues per segur que et funcionaran. són senzills, fàcils d'aplicar i molt resolutius. Esperem que us hagi servit d'ajuda, si tenen alguna pregunta no dubteu en posar-se en contacte amb nosaltres. Ens veiem en el proper post.

2 comentaris sobre "Consells per millorar la usabilitat i el disseny web

deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *