Blogging: WordPress i SEO

En el post de la setmana anterior us expliquem els primers passos per a la creació del vostre bloc; troba el teu nínxol de mercat, naming i logotip.

Superats els primers passos bàsics en el món de l'blogging, en aquest post veurem la part més tècnica de la creació d'un bloc; obrir nostre projecte i posicionar-lo.

WordPress; el rei de l'blogging

WordPress és una plataforma en línia de creació de continguts. Té dues vessants: wordpress.org, que és un programari per a descarregar i instal·lar en un hosting o servidor i wordpress.com, que és on podem començar de manera més fàcil i gratuïta nostre projecte.

El primer pas serà registrar-nos en la plataforma i així poder crear el nostre compte i triar un template o plantilla; recomanem que sigui simple de navegar, que jerarquitzi la informació i no sigui molt invasiva. sempre podrem modificar el template més endavant. Un cop trobem el que ens convenci ja podem activar el disseny. També ens dóna l'opció de personalitzar-modificant alguns colors.

Inicialment el nom del nostre projecte anirà seguit de la URL de la pàgina, si volem canviar-haurem de pagar.

Al Back End de la plataforma trobarem la secció d'Entrades, que és on podrem crear els nostres post d'una forma molt intuïtiva.

 

SEO; posicionament orgànic

tenir un bloc és molt més que escriure, pujar fotografies, publicar i compartir a les nostres xarxes socials. Darrere de tot això hi ha conceptes que hem de conèixer i amb els que hem de començar a familiaritzar-nos per aconseguir de millor manera els nostres objectius amb el blog.

Un cop hagis creat el blog, és important saber com optimitzar-lo per poder posicionar-lo en els cercadors a través de l' SEO (Optimització del Motor de Cerca) que ens ofereix un posicionament orgànic (és a dir, no de pagament) del nostre blog o pàgina web.

les Keywords o paraules clau, són les frases o paraules amb les que volem que es trobi el nostre contingut online. La precisió i el detall ens ajudaran a acotar aquesta recerca per part de els usuaris.

Google ofereix una eina gratuïta trends.google.com, que ens mostrarà que paraules clau són les més buscades segons el país i moment de l'any, entre d'altres dades demogràfiques. Podem basar la nostra elecció de les keywords en les estadístiques que ens brinda aquesta potent eina. És important tenir clares les paraules clau que utilitzarem en cada contingut que creiem, ja que el farem servir al llarg de l' desenvolupament del nostre bloc, començant per la URL, que és el primer que veu la aranya de Google.

Per nomenar el contingut multimèdia que anem a compartir en la nostra entrada, també és molt important utilitzar les keywords. Evita desar el fitxer amb el nom original de la càmera o el mòbil, sobretot si és de producció pròpia, edita-ho nomenant el blog o el tema de què es tracta separat amb el ús dels guions baixos.

blog seo wordpress

Males pràctiques de SEO penalitzades pels cercadors:

  • evita el contingut duplicat.
  • evita el contingut no original. Podem fer referència a altres pàgines creant un hipervincle que ens porti a el post o pàgina original. Referenciar sí, copiar no.
  • Enganyar a l'usuari a través de paraules clau que no corresponen a l' tema de l'contingut publicat.

Bones pràctiques de SEO:

  • Enllaçar el contingut publicat a les nostres xarxes socials.
  • Enriquir el contingut amb fonts a través d'hipervincles.
  • Organitzar el contingut en forma de piràmide invertida, és a dir, que els detalls importants apareguin a l' principi de l'post, segueixi amb el contingut de suport i acabi amb informació menys rellevant. L'objectiu és captar l'usuari des de l'inici.
  • controla la extensió de l'post: l'idoni és tenir paràgrafs d'entre quatre i set línies, amb frases que no superin les vint paraules.
  • En el cas d'afegir vídeos, és millor fer-ho subtitulats.
  • Usa les keywords a la descripció de la pàgina.

 

òbviament, tots aquests consells no són tan importants com saber que anem a explicar i com ho farem. En el proper post parlarem de com crear contingut atractiu i títols que generin clics.

deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.